– Vi tänker inte backa ifrån det här. Vi kommer snarare att öka våra insatser, säger Sigtunas högste politiker Olov Holst (M) om den senaste veckans händelser i kommunen. Foto: SVT

Olov Holst (M): ”Jag är heligt förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

I fredags upptäcktes en kula som skjutits mot Sigtuna kommuns trygghetscenter och natten till i måndags kastades en brandbomb mot kommunhuset. De senaste dagarna har det också varit flera bilbränder i kommunen. Kommunen bedömer att det är en motreaktion efter polisinsatser mot kriminella i kommunen.

– Jag är heligt förbannad, säger Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen i Sigtuna, i SVT:s Morgonstudion. 

DN:s journalist Lasse Wierup medverkade också i Morgonstudion och pratade om de kriminellas agerande.

– Vi kan i Dagens Nyheter idag berätta att kommunens trygghetscenter blivit utsatt för skottlossning. Kulan finns kvar mellan två säkerhetsglas. Det är ett tydligt exempel på vad man är beredd att göra, säger Lasse Wierup.

– Vi tänker inte backa ifrån det här. Vi har en strategi och vi har en plan som vi sätter i verket och kommer snarare att öka våra insatser för att se till att tryggheten ökar bland våra invånare, säger Olov Holst (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.