Yvonne och Anders Norén är ute och promenerar med hunden i området där kvinnan hittades. Foto: SVT

”Jag har ju barn som springer här”

Uppdaterad
Publicerad

Platsen där kvinnan hittades ligger några hundra meter in i skogen, i närheten av en nedlagd handelsträdgård. Det är många som dagligen motionerar i området och SVT:s team på platsen möter starka reaktiiner från förbipasserande.

I det vanligtvis lugna Runby är människor ute promenerar och joggar som vanligt. Men de  SVT möter är förvånade och chockade efter att polisen i natt hittade en ung kvinna död i löpspåret.

Kent Engstrand är ute på förmiddagspromenad som många gånger tidigare.

Joggarmordet i Upplands Väsby

– Det är klart att man blir chockad. Jag har ju barn som springer här, säger Kent Engstrand.

Stora delar av området är avspärrade, polisen söker spår och pratar med vittnen. Men Yvonne Norén, som bor i området hävdar att man inte får blir rädd att vistas i området trots det som hänt.

– Jag trodde inte det var sant. Vid den tiden på kvällen är det så ljust och mycket folk här. Det var verkligen en chock. Men jag kommer inte sluta gå här för det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet