Jägare samlar vilt till behövande

Publicerad

Julen närmar sig och då ska man hjälpa dem som har det sämre ställt. Jägare i Bogesund utanför Vaxholm samlar nu ihop till en proteinrik julgåva.

Frysarna i Bogesunds jaktgård är fyllda med viltkött. Men i stället för att ge bort allt överskott till vänner och bekanta, samlar jägarna där ihop kött för att skänka det till Frälsningsarmén.

– Vi kan inte äta upp allt kött vi har i frysarna hemma, så varför inte ge det till dem som faktiskt behöver det, säger jaktledaren Björn Olsson.

Nästa vecka ska Björn Olsson frakta resultatet från köttinsamlingen till Frälsningsarmén i Hjorthagen. Där ska det tillagas och distribueras till härbärgen och andra verksamheter under julen.

– Vi är 40 funktionärer så kanske blir det upp till 70-80 kilo. Det får vi se på söndag.

Julskinka på vildsvin

Kanske blir det julskinka gjord på vildsvin.

– Vi pratade i morse om att ge oss ut en dag och försöka skjuta ett vildsvin för att ge bort julskinkor också, säger Björn Olsson.

Björn Olsson tycker att fler jaktgårdar borde ta efter dem och skänka kött som julgåva. På Bogesund planerar man att göra det igen nästa år.

– Om det här faller väl ut, vilket jag tror, så gör vi det igen. De behövande människorna lär ju inte ta slut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer