Liberalerna i Uppsala vill att Birgitta Ohlsson ska ersätta Jan Björklund som partiledare. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Järfällaliberaler vill peta Björklund

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara inom Moderaterna som röster höjs för att byta ut partitoppen. Både Liberalerna i Järfälla och Uppsala tycker att partiledaren Jan Björklund, som suttit sedan 2007, har gjort sitt.

– Vi tror att med Birgitta Ohlsson får man en förnyelse i partiet, vi tror att hon når de yngre väljarna lite mer, säger Malin Sjöberg-Högrell, länsordförande i Uppsala, till Ekot.

Även Liberalerna i Järfälla har nominerat Birgitta Ohlsson till ny partiordförande. Enligt SvD förordar även Liberalerna i Örebro Ohlsson.

”Vi tror att Birgitta Ohlsson är bäst lämpad att leda partiet i detta nästa naturliga steg av förnyelse av partiet för att öka väljarstödet”, säger Anders Bengtsson, ordförande för L i Järfälla, enligt ett pressmeddelande.

Igår kom det fram att många Stockholmsmoderater vill byta partiledare, nu är det turbulens kring toppen i Liberalerna.

Turbulens i ledningen

Uppsalaliberalerna vill även byta ut de båda vice ordförandena vid partiets landsmöte i november och har nominerat Cecilia Wikström som förste vice partiledare och Christer Nylander till andre vice ordförande.

Så sent som i höstas var det turbulens kring Liberalernas partiledning. Då varvades krav på att partiledningen skulle ställa sina platser till förfogande med krav på att Birgitta Ohlsson skulle avgå. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson hade då tagit avstånd från Björklund i flera frågor, bland annat om att bjuda in SD till politiska samtal om förslaget att stoppa religiösa friskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.