Ahmed Abdirahman om varför Järvaveckan skjuts upp och hur epidemin påverkar nästa års politikervecka. Foto: SVT

Järvaveckan 2020 ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Politikerveckan i Järva kommer inte att hållas i år till följd av coronakrisen, meddelar grundaren Ahmed Abdirahman.

– Vi ställer inte in utan flyttar alla bokningar från 2020 till 2021, säger han.

Järvaveckan skulle hållas i juni på Spånga IP, men efter det nya coronavirusets framfart och förbudet mot folksamlingar över 50 personer skjuts evenemanget upp till nästa år.

– Vi sätter människors hälsa först och främst. Flera sponsorer och många som bokat aktiviteter har meddelat att de följer med till 2021, säger Ahmed Abdirahman, vd för stiftelsen The Global Village som anordnar Järvaveckan.

Corona i Stockholm

”Behövs mer än någonsin”

Han beklagar situationen och säger att ”Järvaveckan behövs mer än någonsin” då smittspridningen varit förhållandevis stor i Järvaområdet.

Inför Järvaveckan genomförs en enkät med aktuella frågor i de områden polisen klassar som utsatta. Till nästa år ska undersökningen innehålla frågor om sjukdomen covid-19 och smittspridning, säger Ahmed Abdirahman.

– Det är frågor om kunskap och attityder kring covid-19 som kommer att användas som underlag till nästa års samtal och för att undvika situationen vi har hamnat i just nu.

Datumen för nästa upplaga av Järvaveckan är 2-6 juni 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet