Jättepenisen vandaliserad på Kungsholmen i Stockholm. Foto: TT

Jättepenisen vandaliserad på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Det omdebatterade konsverket av en blå jättepenis som pryder en husvägg på Kungsholmen i Stockholm har vandaliserats, enligt DN. Flera banderoller med sprejmålade budskap har hängts upp över fallosen.

Det var i helgen som penisen vandaliserades med banderoller om att ”hålla penisen inne”, samt står det ett namn på ett företag som säljer underkläder, skriver Dagens Nyheter.

Carolina Falkholt har tidigare sagt att syftet med verket är att lyfta samtalet kring kropp, sexualitet och frihet.

”Fuck the world” har tidigare visats i New York, men inte heller där fick det vara kvar särskilt länge. I vintras målades det raskt över efter kraftiga protester från New York-borna.

2016 vandaliserades en annan av hennes väggmålningar, som föreställde en kvinnas underliv, på Ringön i Göteborg. Carolina Falkholt skapade också 2014 rubriker när hennes väggmålning föreställande delar av en kvinnokropp med en vagina i mitten stoppades av Nyköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.