Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Kungsträdgården arrangerades en jobbmässa vars syfte enligt arrangören är att öka mångfalden och minska risken för diskriminering bland de som står långt från arbetsmarknaden. Foto: SVT

Här ska 1000 personer få nytt jobb: ”Vi matchar de som står långt från arbetsmarknaden”

Uppdaterad
Publicerad

Över 70 arbetsgivare, kommuner och myndigheter deltog på Jobbfestivalen som arrangerades i Kungsträdgården under onsdagen. Arrangörens förhoppning är att matcha arbetssökande som står långt ifrån arbetsmarknaden med branscher där det råder personalbrist.

– Jag vill få jobb inom lagerbranschen och hoppas kunna få träffa arbetsgivare här på plats, säger Suman Besned, som annars jobbar som personlig assistent.

Framförallt vill deltagarna som rekryterar hitta personal till branscher som service, administration, vård, lager och logistik.

– Målet är att få hit 10 000 besökare och att arbetsgivarna som ställer ut ska kunna anställa cirka 1 000 arbetssökande under evenemanget, säger initiativtagaren och arrangören Mats Wernheim.

Företag från norr letar personal

Det har även kommit representanter från kommuner i norr, där det råder personalbrist i flera branscher. Förhoppningen är att locka arbetssökande till Västerbotten och Norrbotten.

Se videon från festivalen i Kungsträdgården.

Jobbfestival

Mässan är den 14 september i Kungsträdgården, men jobbfestivalen är även en onlinemässa som fortsätter leva vidare på nätet, enligt arrangören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.