Efter tidigare problem: Journalsystemet på Region Stockholm återigen i drift

Uppdaterad
Publicerad

Det tidigare problemet som Region Stockholms journalsystem drabbades av under måndagen ska nu vara åtgärdat enligt Elda Sparrelid, chefsläkare på Region Stockholm.

Enligt Elda Sparrelid, chefläkare på Region Stockholm, ska journalsystemet återigen vara i drift tack vare en ”backup lösning”. En felsökning görs dock fortfarande då man inte hittat vad felet berott på.

Systemet används av större delen av sjukvården i Region Stockholm. Däremot påverkades inte ambulanssjukvård, som har ett eget journalsystem.

– Det påverkar värst de verksamheter som har mycket patienter som passerar, till exempel akutsjukvård och vårdcentraler, säger Elda Sparrelid, chefläkare på Region Stockholm.

Stabsläge aktiverades

Regionen aktiverade regional särskild sjukvårdsledning under måndagen, med anledning av störningarna.

– Stabsläge är en rutin som vi har. Det är ett sätt att skapa en bättre sammanhållen bild av situationen, säger Erik Berglund pressansvarig på region Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.