Kadir Kasirga (S) Foto: Fredrik Sandberg/TT, Riksdagen

Kadir Kasirga (S) nytt oppositionsborgarråd

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna har valt Kadir Kasirga till nytt oppositionsborgarråd i Stockholms stad. Han lämnar därmed sin plats i riksdagen.

Kadir Kasirga ersätter partikollegan Olle Burell som i höstas lämnade platsen som oppositionsborgarråd efter 18 år som heltidspolitiker för att återgå till jobbet som arkitekt.

Kadir Kasirga kommer att ansvara för förskola och skola och skriver i ett pressmeddelande:

”För mig är skola och förskola bland de absolut viktigaste politikområdena. Tyvärr är det ett område som satts på sparlåga under det borgerliga styret. I praktiken har de lagt en stor besparing på skolan, samtidigt som lärare kämpar med växande klasstorlekar och många elever lämnar skolan utan tillräckliga kunskaper. Min roll blir att driva oppositionspolitik och förhoppningsvis få majoriteten att tänka om och börja lägga resurser på skola och förskola.”

Kadir Kasirga är född 1975, bor i Hässelby och har jobbat som kriminalvårdare.

Han väljs officiellt när kommunfullmäktige sammanträder 2 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.