I klippet visar Kalle Kadhammar hur det går till och berättar om sina tankar kring projektet. Foto: SVT/Karl Kadhammar/Stadsmuseet i Stockholm

Kalles bilder visar Stockholms förvandling genom århundradena

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms förflutna vävs samman med nutiden när Kalle Kadhammar knäpper av bilder med mobilen. Genom att utgå från gamla foton och ta nya på samma plats visar han hur staden har förvandlats – från 1800-talet till i dag.

Vid årsskiftet började Kalle Kadhammar publicera sina bilder i sociala medier. De har väckt uppmärksamhet och i dag har han över 13 000 följare.

Oftast utgår Kalle Kadhammar från fotografier ur Stadsmuseets arkiv, sedan gäller det att hitta exakt samma plats där de togs i dagens Stockholm. Projektet är inte bara en nostalgitripp. Ambitionen är att även dokumentera samtiden och stadslivet under pandemin, säger Kalle Kadhammar.

Se några av hans bilder i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.