Foto: TT-bild/Genrebild

Känd sångerska misshandlad i arresten

Uppdaterad
Publicerad

I juni misshandlades en känd svensk sångerska när hon skulle släppas från arresten. Vakten som misshandlade henne ska nu betala nästan 40 000 kronor i skadestånd, skriver nyhetsbyrån Siren.

En känd sångerska misshandlades av en arrestvakt när hon skulle släppas från arresten i Västberga i Stockholm i somras. Arrestvakten döms nu i tingsrätten till 100 timmars samhällstjänst och ska betala 37.800 kronor i skadestånd till kvinnan. Enligt domen knuffade han sångerskan så att hon började blöda från huvudet och släpade henne sedan till en cell.

Hade ont i en månad

Misshandeln startade efter att kvinnan hävdat att de kontanter och den Iphone som tagits från henne i samband med att hon avvisiterades dagen innan inte lämnats tillbaka.

Sångerskan berättade i rätten att hon hade ont i en månad och var tvungen att ställa in tre bokade spelningar på grund av skadorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.