Djurgårdsfärjan i fråga skulle gå mellan Gröna Lund och Slussen. Arkivbild från 2015. Foto: Jessica Gow/TT

Kapten utrymde färja på grund av rökare

Uppdaterad
Publicerad

En kapten på en passagerarfärja i centrala Stockholm utrymde hela färjan när en passagerare som fimpat en cigarett vägrade lyda dennes order om att lämna båten, rapporterar Stockholmdirekt.

Det var efter en konsert på Gröna Lund i tisdags kväll som en person som skulle kliva ombord på den fullsatta färjan fimpade en cigarett vid landgången.

Kaptenen krävde via högtalarsystemet att personen skulle lämna båten – upprepade gånger – utan att denne gjorde det. Då krävde han att samtliga passagerare skulle gå av. Det fick de göra, för att sedan köa och gå ombord på nytt.

I efterhand har kaptenen erkänt att det ”inte blev så bra”, säger Claes Keisu, presstalesperson för Storstockholms lokaltrafik.

– Hans tålamod tröt eftersom det är så många som struntar i rökförbudet. Men kollektiv bestraffning är inte okej, säger han till Stockholmdirekt.

Förbudet är inte del av den nya tobakslagen, utan har sedan tidigare gällt vid färjeterminalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.