Foto: Hampus Andersson / TT

Kärrtorpsmisstänkt döms för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks ha deltagit i attacken mot manifestationen i Kärrtorp döms för vapenbrott i ett annat mål.

20-åringen är sedan tidigare misstänkt för våldsamt upplopp i samband med nynazistiska Svenska motståndsrörelsens attack mot den antirasistiska manifestationen förra vintern.

Hade 18 vapen hemma

Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för vapenbrott. Polisen har beslagtagit två elpistoler, sex burkar med tårgasspray, fem knogjärn, tre knivar och två batonger från mannen.

Attacken mot antirasister i Kärrtorp

Det var i maj som narkotikapoliser mötte 20-åringen utanför en hamburgerrestaurang i Stockholm. Efter en kort konversation nämnde han att han hade vapen hemma. Polisen körde hem honom och sökte igenom hans lägenhet. Då visade mannen var vapnen låg, även de som var gömda.

SS-kniv

Enligt 20-åringen är vapnen samlarobjekt. En av knivarna ska ha tillhört den paramilitära organisationen SS i Nazityskland och vara värd flera tusen kronor.

Mannen har i förhör sagt att han samlar på vapen för att ”han är fanatiker”. Han uppger att han var medlem i Svenska motståndsrörelsen vid tiden för attacken i Kärrtorp, men att han sedan dess har lämnat organisationen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken mot antirasister i Kärrtorp

Mer i ämnet