KD i Stockholm vill motverkar islamistisk extremism

Uppdaterad
Publicerad

– Kommunerna lämnar i praktiken ”walk-over” och arbetar inte specifikt med islamistisk extremism.

Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, och Caroline Szyber (KD), riksdagsledamot, presenterar idag flera förslag på hur Stockholms stad och Regeringen kan motverka islamistisk extremism.

– Kommunerna lämnar i praktiken ”walk-over” och arbetar inte specifikt med islamistisk extremism. Det är i längden helt ohållbart. Stockholms län bör inrätta ett länsgemensamt centrum som jobbar med avhopparverksamhet och anhörigstöd. Ett annat förslag är att införa ett samverkansorgan där skola, polis, socialtjänst, fritidsgårdar och säkerhetspolis kan samarbeta och utbyta erfarenheter, säger Erik Slottner (KD).

– Sverige är det land i Europa, efter Belgien, som har högst andel personer som befinner sig i Mellanöstern för att strida. Regeringen utreder hur terrorresor kan kriminaliseras. Det krävs fler åtgärder. Vi bör se över möjligheten att temporärt beslagta pass, säger Caroline Szyber (KD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer