Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kvinnornas advokater berätta om hur övergreppen ska ha gått till. Foto: Tommy Bergman/SVT/Lise Åserud/TT

Kiropraktor häktas misstänkt för våldtäkt – ska ha antastat patienter

Publicerad

En kiropraktor i norra Stockholm står åtalad för våldtäkt och sexuella övergrepp mot tre olika patienter. Mannen ska ha tagit på kvinnornas underliv och bröst när de legat avklädda på en brits.

– Den tilltalade har utnyttjat sin position som kiropraktor, säger målsägandebiträdet Michaela Hamilton.

Under onsdagen vittnade de tre kvinnorna mot kiropraktorn i Attunda tingsrätt. Förhandlingarna skedde bakom stängda dörrar, men SVT kan via kvinnornas advokater ta del av deras historia.

– Hon har känt ett extremt obehag, berättar Jelena Savic som företräder en av målsägandena.

”Väldigt utsatt som patient”

Under dagen häktades mannen, som fram tills nu inte suttit frihetsberövad. Åklagaren yrkar på 2 år och 6 månaders fängelse.

Som bevisning används bland annat kvinnornas egna berättelser, meddelanden som skickats till anhöriga och utlåtanden från experter på kiropraktik.

Kiropraktorn själv nekar till alla anklagelser. Försvarsadvokat Johanna Björkman avböjer intervju och hänvisar till att man vill invänta dom.

Hör mer om hur kiropraktorns tillvägagångssätt ska ha sett ut, enligt åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.