Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ska de som fått sitt vaccin vänta i 15 minuter under observation. Följ med in i Kistamässan – landets största vaccinationsmottagning.. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Kistamässan blir Sveriges största vaccinationscentral

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag öppnar Kistamässan för vaccinering och det kommer att bli Sveriges största mottagning för covidvaccineringen. De första dagarna kommer man att börja med ett par tusen doser om dagen men i takt med att vaccinleveranserna ökar kommer man skala upp till 10 000 doser om dagen.

Vaccinationscentralen kommer att drivas av privata företaget Werlabs på uppdrag av Region Stockholm. Bokningen kommer att ske via appen Alltid öppet. Till en början finns tid för vaccination under kontorstider men mottagningen har förberett för att kunna vaccinera även på helger och kvällar, lite beroende på vaccinationstillgången.

Över 300 personer jobbar med vaccineringen på Kistamässan – utöver personerna som genomför vaccineringen kommer även trygghetsvärdar, personer i ankomstregistrering, personer som anvisar till vaccinbås och akutteam finnas på plats om någon skulle behöva vård.

Läs mer på 1177 om hur man bokar och vilka som får boka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet