Klarna sluter upp bakom Spotify

Uppdaterad
Publicerad

Spotifys utspel har väckt reaktioner och nu sluter Klarna upp i Spotifys kritik.

I ett inlägg på sin hemsida hotade Spotify att flytta från Sverige och kräver konkreta politiska åtgärder för att lösa bostadssituationen i Stockholm. Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski är helt inne på samma linje som Spotify grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

”Jag vet inte vilka kraftord jag ska ta till för att visa hur mycket jag stämmer in i Martin och Daniels åsikter. Läget är akut och det finns en väldigt frustration bland de svenska techbolagen”, säger han till breakit.se.

Han är framförallt frustrerad över det förslag på ny lagstiftning som regeringens utredare prestenterade för några veckor sedan.

”Vi får en massa glada tillrop från politikerna men när det verkligen gäller händer ingenting. Alla har väntat så länge på optionsförslaget och så kommer det bara något helt meningslöst som inte löser ett dugg”, säger han och fortsätter:

”Alla förstår att bostadssituationen är mycket svårare att lösa men optionslagstiftningen går det verkligen att göra något åt nu. Men då måste självklart lagändringen få kosta lite pengar.”

Sebastian Siemiatkowski berättar för breakit.se att han senast i helgen upplevde problem med att nyrekrytera på grund av bostadssituationen.

”Jag hade en kille från Barcelona här med hans familj. Vi vill rekrytera honom till en nyckelposition och han vill börja jobba hos oss. Men jag vet inte om det kommer att lösa sig. Han måste hosta upp en massa miljoner för att bo vettigt och dessutom kommer han få betala tre gånger så mycket för sina optioner här jämfört med i andra länder. Det är bara ett exempel på hur svårt det är att locka talanger hit till Stockholm”, säger Sebastian Siemiatkowski.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer