Här blir det nya tunnelbaneuppgångar

Uppdaterad
Publicerad

Den nya blå linjen kommer att dras via Slakthusområdet, det blev klart på onsdagen. Samtidigt kommer stationerna Enskede gård och Globen att stängas.

Längs den nya blåa linjen som kommer gå mellan Kungsträdgården och Nacka/Söderort får Slakthusområdet två uppgångar med totalt fyra entréer, skriver Stockholm Direkt.

Den nordliga uppgången får en entré nära Globen och en nära Rökerigatan.

Den andra uppgången kommer att ha entré mot Tele2 arena och mot en planerad park vid Hallvägen.

Klart för nya entréer på Södermalm

Södermalm får fem nya entréer längs med den nya blå linjen.

Station Sofia byggs under Vitabergshöjden och kommer få en sydlig och en nordlig uppgång som båda har två entréer.

Den nordliga uppgången får en entré i vardera änden av Stigbergsparken. Den sydliga får en entré bredvid Bahnhof på Renstiernas gata och en entré där Skånegatan möter Borgmästargatan.

Bara hissar

Station Sofia kommer att ligga på 100 meters djup och kommer på grund av djupet att ha enbart hissar, med undantag för en kort rulltrappa vid Renstiernas gata.

Projektchef Martin Hellgren säger till Stockholm Direkt att det kommer bli flera stora, ljusa och snabba hissar.

Katarina Bangata får entré

Station Hammarby kanals nordligaste entré hamnar också på Södermalm. Entrén hamnar vid Katarina Bangata i höjd med Metargatan.

Här kan du följa arbetet med den nya tunnelbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.