Mordförsök söder om Stockholm – man i 25-årsåldern allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en knivskärning i Tumba söder om Stockholm. Ytterligare en person skadades lindrigt.

Polisen larmades strax före midnatt och det ska ha börjat som ett bråk vid en restaurang, uppger polisen på sin hemsida. Flera personer var inblandade och en man i 25-årsåldern ska ha fått allvarliga knivskador. Han vårdas nu på sjukhus. Ytterligare en person ska ha skadats lindrigt.

– Det rör sig om två män som var på en restaurang i Tumba och de började på något sätt bråka med två andra män och det slutade med att den yngre mannen blev allvarligt knivskadad och den andra blev lindrigt skadad, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Utreder mordförsök

Polisen utreder händelsen som mordförsök samt grov misshandel. I nuläget är ingen person frihetsberövad i ärendet.

Senare under kvällen skedde en kraftig explosion i ett industriområde, också det i Botkyrka kommun. Enligt polisen finns det dock ingenting som tyder på något samband mellan händelserna.

– Nej, det utreds som separata händelser, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.