Kom hem från jobbet – då låg en orm i vasken

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i Solna överraskades rejält när de kom hem till sin lägenhet strax innan klockan 16 idag. I köket låg en meter lång orm i vasken. De ringde 112 och polis kallades till lägenheten.

Polisen ska ta ett foto på ormen och skicka till Skansen. I och med det hoppas man kunna få svar på vilken art det kan röra sig om.

– Vi vet ännu inte om den är ofarligt eller om det är en giftig orm, säger Albin Näverberg, presstalesperson polisen Stockholm.

Försvann in i köksskåpen

Det rör sig troligtvis om en tam orm.

– Den är omönstrad och brun-svart. Den är för stor för att vara en snok. Troligtvis är det en tam orm som saknar sin ägare, säger Albin Näverberg.

Ormen ska efter upptäckten sökt sig till köksskåpen och de boende har lämnat lägenheten.

Ringde 112 istället för polisen

Hur lät anmälaren i tonen när ni fick in samtalet?

– Det vet jag inte. De ringde in till larmnumret 112 och inte till oss på polisen. Så jag antar att de måste känt en stor fara, säger Albin Näverberg.

Efter dörrknackning fick polismännen tag på en person som blivit av med sin Ökensnok i somras. Nu är den ofarliga ormen, ur giftsynpunkt, och ägaren återförenade. Ormen hörde hemma i samma fastighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.