Bred majoritet i kommunfullmäktige ville att styrelsen i Värmdö Hamnar skulle entledigas. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kommunfullmäktige avsatte styrelsen i Värmdö Hamnar

Uppdaterad
Publicerad

En bred majoritet i kommunfullmäktige på Värmdö beslutade under onsdagskvällen att inte ge styrelsen och vd i Värmdö Hamnar ansvarsifrihet. Styrelsen i Värmdö Hamnar tvingas avgå.
– M, KD, C, MP och SD gick på samma linje som kommunstyrelsen beslutade för ett par veckor sedan, att inte bevilja styrelsen ansvarsfrihet, medan S,L och V ville bevilja ansvarsfrihet. Däremot var alla partier eniga om att styrelsen ska entledigas, säger kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M).

Turerna kring det kommunala bolaget kunde komma upp i ljuset efter att en visselblåsare tagit kontakt med kommunen. I revisionsbyrån PWC:s rapport står bland annat att läsa att vd:n för Värmdö Hamnar varit jävig då han köpt in kläder från sin frus företag under tre år.

Flera av ledamöterna i Värmdö Hamnar hade redan innan beslutet i kommunfullmäktige under onsdagen hoppat av styrelseuppdragen.

Vad som kommer att hända med vd:n i Värmdö Hamnar är upp till den nya bolagsstyrelsen i det kommunala bolaget att avgöra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här sa kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) om händelsen när vi intervjuade henne i början av maj. Foto: Frida Claesson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer