Fackförbundet SEKO menar att det är för få pauser och toaletter för konduktörer och förare längs Saltsjöbanan. Foto: TT arkivbild

Konduktör nekades toalettbesök – svimmade av smärta

Uppdaterad
Publicerad

En konduktör på Saltsjöbanan behövde akut besöka toaletten men trafikledningen sa nej. Efter tjugo minuter svimmade kvinnan och fick föras till sjukhus i ambulans.

Det var i söndags som en konduktör på Saltsjöbanan kände kraftiga smärtor i buken och behövde besöka toaletten. Men trafikledningen sa nej. De menade att det skulle bli kaos om hon inte följde med det tåg hon var schemalagd på, skriver Sekotidningen.

Tågturen skulle ta 40 minuter, men konduktören lämnade sitt ensamma utrymme i rädsla för att förlora medvetandet av smärta. Efter 20 minuter steg hon av tåget, svimmade på en toalett och fick föras till sjukhus med ambulans. Där visade det sig att kvinnan drabbats av urinvägsinfektion.

Facket kritiskt

Nu är fackförbundet SEKO kritiskt till händelsen och menar att situationen är problematisk när konduktörer och förare behöver uppsöka toaletten akut. De pekar också på att det är för få toaletter och pauser längs banan.

Arriva håller inte med, det uppger Sekotidningen. Men händelsen har lett till att trafikledningen och den lokala produktionsledningen har haft ett möte för att diskuterat vad som hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer