Foto: SVT

Konsten du passerar i t-banan styrs av dina känslor

Uppdaterad
Publicerad

I ett nytt stort konstprojekt som startar i tunnelbanan i veckan är det dina känslor som styr vilka filmer som visas på flera hundra digitala storbildsskärmar när du passerar.

Sex internationella konstnärer har skapat var sitt digitalt konstverk som ska uttrycka positiva känslor för att väga upp den stress och trötthet vi kanske känner. Projektet kallas det ”The Emotional Art Gallery” och kommer synas på flera hundra digitala reklamskyltar över hela tunnelbanesystemet under ett par veckor.

Bakom projektet står företaget som äger reklamskyltarna i tunnelbanan. Man vill sprida glädje i pendeltrafiken men också utveckla sina produkter för framtiden.

I videon ovan kan du höra Finn Wikander produkt- och innovationsdirektör på Clear Channel Scandinavia förklara hur dina känslor kan styra konsten du passerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.