Konststudenterna Jesper Andersson och Shabnam Faraee på plats vid skolan morgonen efter branden. Foto: SVT

Konststudenterna: Allt försvann i branden

Uppdaterad
Publicerad

Den kraftiga branden i Kungliga konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen förstörde många års arbete för studenterna.

Branden och vattenskadorna har orsakat omfattande skador på Konsthögskolan. Nu måste 1800-talsfastigheten totalrenoveras och det kan ta upp emot ett år. Under torsdagsmorgonen samlades flera ledsna studenter för att se när deras arbete gick upp i rök. 

– Jag har inte kunnat sova på hela natten när jag fick veta vad som hänt. Alla mina idéer som jag hade nedskrivna har försvunnit i branden, berättar studenten Shabnam Faraee.

Storbranden på Konsthögskolan

Rektor och studenter möts

Klockan tio idag möttes elever och rektor för att prata om vad som ska hända nu och var studenterna ska bedriva sina studier i framtiden. 

– Jag har förlorat en del verk. Men det finns de som har råkat värre ut än mig, personer som fått verk förstörda i branden som de har jobbat med i flera år, säger Jesper Andersson, student på Konsthögskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Konsthögskolan

Mer i ämnet