– Det tog tre dagar så låg jag här, säger Olle Tunell som drabbats av cancer. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Cancerköerna på Karolinska är kortare än på flera år

Uppdaterad
Publicerad

Operationsköerna för cancerpatienter på Karolinska Universitetssjukhuset har minskat rejält. När det såg som mörkast ut under åren 2016 och 2017 fick omkring 270 cancerpatienter vänta i mer en månad på sin operationstid. I dag ser situationen annorlunda ut.

– Det har varit ett fantastiskt mottagande, säger Olle Tunell som har drabbats av cancer.

I dag finns det inga köer till operation för patienter som har drabbats av cancer i buken och behandlingen börjar inom den tid som satts upp av en ansvarig läkare, det meddelade Karolinska Universitetssjukhuset i samband med Världscancerdagen.

En av anledningarna till att väntetiderna minskat är att sjukhuset medvetet har jobbat på att förkorta väntetiden mellan diagnos och start av behandlingen.

– Vi har arbetat med patientflöden, som innebär att alla specialiteter samlas runt patienten, säger Ernesto Sparrelid, överläkare. Hör mer i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.