Kostymklädda löpare intog stan

Publicerad

Kostym, vit skjorta och slips är inte den vanligaste klädkoden för en joggare. Om man inte deltar i Säpojoggen, såklart.

För tredje året i rad springer man från Storkyrkan till Djurgården. Det är samma kortegespår som Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade på bröllopsdagen den 19 juni 2010. Säpojoggen har blivit en tradition sedan det kungliga bröllopet. Banan är 4.650 meter lång.

– Det var väldigt fint, vi höll formationerna väl. Det var en väldigt lyckad jogg, sa Hampus Eriksson, en av de kostymklädda joggarna.

– De var lika roligt i år som de tidigare åren, det var väl lite svalare i år. Ett kul inslag i stadsmiljön måste jag säga. Vi hedrar såklart Säpo. Men utan bröllopet så finns ingen Säpojogg, och utan Säpo, finns ingen Säpojogg. Så allting hör ihop, säger Säpojoggaren Mikael Larsson till ABC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer