Foto: SVT/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Två döda efter kraftig brand i kedjehus i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har avlidit i en brand i ett kedjehus i Tumba i Botkyrka kommun. Flera personer har även förts till sjukhus. En person är nu misstänkt för grov mordbrand och mord men nekar i förhör till brott.

Larmet om branden inkom vid klockan 02.50. Kameror kopplade till bostadens larm visade rök och att det fanns personer i huset.

– Det kom in via ett hemlarm, alltså ett brandlarm som skickar automatiska larm, säger Patrick Johansson, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län.

En stor insats med styrkor från fyra stationer pågick på platsen under tidiga onsdagsmorgonen. Ambulans och polis var också på plats. Enligt räddningstjänsten finns sex personer registrerade på adressen.

Två döda i branden

Först gick polisen ut med att en person omkommit i branden medan fyra personer fördes till sjukhus. Under morgonen sökte också räddningstjänsten i huset efter en person som rapporterats som saknad.

– Ytterligare en person är nu funnen och även den personen är omkommen, säger Patrick Johansson strax efter klockan sju.

En person som initialt fördes till sjukhus har gripits, misstänkt för grov mordbrand och mord.

”Isolerad händelse”

– Allmänheten ska inte behöva vara oroliga då vi ser detta som en isolerad händelse, säger kammaråklagare Emma Olsson vid Södertörns åklagarkammare.

Redan under onsdagen fick mannen en offentlig försvarare.

– Jag har träffat honom både i går och i dag. Det har under förmiddagen hållits ett förhör där han har lämnat sin version av vad som har hänt. Han förnekar att han gjort sig skyldig till mord och grov mordbrand, säger mannens försvarsadvokat Anna Dahlbom Langley till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Foto: SVT/TT
SVT:s reporter Sebastian Comar Alm framför huset som brunnit. Foto: SVT
Foto: Marko Säävälä/TT
En person är gripen misstänkt för mordbrand och mord efter nattens brand i ett kedjehus i Tumba. Foto: SVT