Svart brandrök spreds över Bredäng

Uppdaterad
Publicerad

Svart brandrök spreds strax innan lunch på torsdagen från en byggarbetsplats i Bredäng.

Orsaken var att cellplast på en fasad fattat eld och den kraftiga röken påverkade tunnelbanetrafiken.

Vid 12-tiden var branden släckt.

– Inringaren säger att det är svart rök, vi har ingen annan information just nu eftersom vi precis har kommit till platsen, sa Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvarsförbund i ett inledningsskede.

Räddningstjänsten skickade två enheter och en ambulans till platsen, men det finns inga uppgifter om skadade personer.

Cellplast i fasaden

Enligt Storstockholms brandförsvarsförbund så var det cellplast som brunnit på byggnadens fasad, ett material som bidrar till ett snabbt brandförlopp och ofta omfattande rökutveckling. Vid 12-tiden var branden släckt.

– Vi beräknas lämna platsen efter 13-tiden. Först inväntar vi platschef som ska komma med ritningarna. Vi måste säkerställa att konstruktionen inte är förstörd. Arbetsplatsen kommer att vara avspärrad ett tag till, säger Christer Wahlström.

Brandröken påverkade inledningsvis tunnebanetrafiken då tågen körde förbi Bredängs station på grund av rökutvecklingen, men vid 11.40-tiden började de stanna vid stationen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.