Kraftig villabrand i Huddinge – ”lågor slog ut från huset”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under måndagsnatten ut till Huddinge på en större villabrand.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand med lågor som slog ut från huset, säger Anders Sessler, vakthavande befäl.

Det var strax innan två i natt som larmet kom om en kraftig villabrand i Stuvsta i Huddinge kommun. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad.

– Vi var där från tre stationer på en större insats. Det är en relativt stor villa så vi har jobbat med släckningsarbete hela natten, säger Anders Sessler.

Trots att branden var stor lyckades räddningstjänsten stoppa brandförloppet.

– Villan står kvar men det är tyvärr som vi säger en totalskada på huset, vatten-, brand- och rökskador.

Polisen: teknisk undersökning ska genomföras

– Men eftersom huset inte brann ned finns det möjlighet för polisen att göra en teknisk undersökning om de skulle vilja göra det.

Räddningstjänsten hade under morgonen personal från en station kvar på platsen som jobbade med släckningsarbete. Ingen ska ha kommit till skada i branden.

Under tisdagsförmiddagen meddelade polisen att de kommer att göra en teknisk undersökning av brandplatsen. Det finns ingen misstänkt för branden i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.