Kriminalvårdare porrsurfade på jobbet – får löneavdrag

Uppdaterad
Publicerad

En kriminalvårdare på en anstalt i Stockholmsområdet togs på bar gärning av en kollega när han tittade på porr. När arbetsgivaren tittade närmare på mannens, mestadels nattliga aktiviteter, visade det sig att han laddat ner porr på jobbdatorn kontinuerligt under ett halvårs tid. Nu får mannen löneavdrag för sitt, enligt arbetsgivaren, olämpliga beteende.

En kriminalvårdare som erkänt att han regelbundet porrsurfat i timmar under sin nattliga tjänstgöring på en anstalt i Stockholmsområdet straffas med fem dagars löneavdrag.

Kräver självbehärskning

Myndighetens personalansvarsnämnd ser allvarligt på agerandet och tar fasta på att mannen brutit mot såväl etiska som säkerhetsmässiga riktlinjer.

”En medarbetare ska i sin yrkesutövning uppträda med självbehärskning”, skriver disciplinnämnden i sin motivering till löneavdraget.

Har erkänt att han spenderat timmar på porrsurf

Mannen har erkänt att han spenderat timmar på jobbet med att ladda ned och titta på pornografiska filmer och bilder.

Han har tre veckor på sig att överklaga Kriminalvårdens beslut om fem dagars löneavdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.