I det här huset har flera hyresgäster anmält att hotfulla gäng hänger i trappan på kvällar och nätter. I videon berättar Dennis Wedin (M) hur tryggheten nu ska öka. Foto: Pia Heick/SVT

Kriminell verksamhet ska bort från trapphusen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

”Trygga trappan” heter ett nytt pilotprojekt som ska öka hyresgästernas trygghet i hus där det är stökigt i trappuppgångarna. Målet är att identifiera vilka fastigheter som har störst problem med ”häng” i trapphusen så att polisen kan öka sina insatser där.

Det är Svenska Bostäder och Stockholmshem som tillsammans med Globens lokalpolisområde inlett ett tätare samarbete för att försöka öka tryggheten i flera trappuppgångar i Enskede-Årsta, Älvsjö, Skarpnäck och Björkhagen.

– Det handlar både om att fånga upp unga som är på väg in i kriminalitet och att värna om hyresgästerna, säger Dennis Wedin (M) som är fastighetsborgarråd i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.