Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var mycket folk på plats, det var kaos”, säger Christina Hyrgrell som sprang ut från kontoret när hon hörde skottlossningen. Foto: SVT

Vittne till skjutningen i Husby: Det var kaos

Uppdaterad
Publicerad

På mindre än ett dygn har två personer skjutits till döds i gängrelaterade konflikter i västra Stockholm. I Husby centrum där en av männen dödades mitt på dagen rörde sig mycket folk i området och när SVT besöker platsen under tisdagen var många ledsna och arga över det som hänt.

– Det känns otryggt att det skjuts här på dagen. Polisen måste göra mer, säger Miad Saian som bor i områrdet.

På flera platser i centrum har det lagts blommor på marken och det brinner tända värmeljus och marshaller.  Flera personer som SVT talar med vill inte medverka, men säger att situationen är läskig och otrygg.

Eftersom många blev vittnen till dödsskjutningen har under tisdagen krisstödjare och andra medarbetare från Stockholms stad flyttat ut på torget för att finnas till hands. Det har också erbjudits krisstöd för de som vill prata.

– Det var barn som blev vittnen så vi har pratat en del med föräldrar under dagen, säger Andrew Mullin som är krissttödjare.

Områdespolis och ridande poliser fanns på plats i Husby under tisdagen.

”Grymheten i det här brottet står ut”

Mannen som sköts ihjäl var i 25–30-årsåldern. Områdespolisen i Järva säger att skjutningen står ut i sin råhet.

– Det var extremt hänsynslöst att skjuta mitt bland folk och i närheten av en skola där det fanns barn. Det vara bara tur som hindrade fler från att bli dödade, säger gruppchefen Martin Malmgren på lokalpolisen nord i Järva.

Två män har gripits och anhållits misstänkta för mordet. Polisen utesluter inte att fler kan gripas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Husbymordet – maj 2021

Mer i ämnet