Stark kritik riktas mot intervjun och programledaren Malou von Sivers. Foto: TT

Kritikstorm mot Malou efter intervju med rapparen Greekazo

Uppdaterad
Publicerad

Den unga rapparen ”Greekazo” från Hässelby gästade i fredags TV4:s “Malou efter tio”. Intervjun skulle handla om rapparens framgångar med musiken, men kom istället att enbart handla om droger och kriminalitet. Intervjun har nu mötts av starka reaktioner.

– Tyvärr är fördomarna mot oss något vi möter hela tiden, säger Greekazo.

18-årige Alex ”Greekazo” har på fyra månader nått 40 miljoner lyssnare på Spotify. Han bjöds in till programmet i TV4 för att prata om sin musik, men istället kom rapparen bland annat att anklagas av programledaren för att romantisera knark och våld i sina texter. Även Anders Öfvergård, aktuell med programmet “Anders och knarket”, anslöt sig till intervjun tillsammans med Malou von Sivers. 

Efter intervjun har det kommit mycket stark kritik från både tidningar och social media mot programmet och kritikerna menar att intervjun var hård och dömande.  

Malou von Sivers svarar på den hårda kritiken och säger till Aftonbladet att hon var nyfiken på Greekazo och hans texter om förorten. Samtidigt medger hon att samtalet med artisten inte var balanserat.

– Programmet bjuder in till samtal och olika perspektiv och i det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik. Jag hoppas han vill komma tillbaka och prata mer om det en annan gång, säger programledaren Malou von Sivers.

Rapparen tackar för stödet

I ett mejl till SVT säger rapparen att han gick med på intervjun för att prata om musiken, men att han istället blev indragen i en debatt som handlade om narkotika och våld. Något som TV4 lovade inte skulle ske. Han visste inte heller att Anders Öfvergård skulle vara med i programmet förrän samma dag.

– Tyvärr är fördomarna mot oss något vi möter hela tiden, folk blir ofta upprörda när vi pratar om problemen som finns i förorterna idag. Denna intervjun var bara ett bevis på detta. Jag kommer inte lägga energi på att ge folk kritik utan folk får gärna se intervjun och skapa sig en egen uppfattning, säger Greekazo.

– Jag tackar för all support jag har fått och mitt fokus kommer fortsätta att vara på att göra bra musik och spelningar till alla mina lyssnare där ute.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.