Anna Liljeblad, lärare på Storvretskolan. Foto: SVT/Ebba Örn

Problemskolans personal positiva till Skolinspektionens beslut

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beslutet att staten tar över Storvretskolan i Botkyrka, något som aldrig tidigare gjorts. Personal på skolan ser positivt på beskedet och tror att det kan bidra till en tryggare skola.

Anledningen till Skolinspektionens beslut är att Storvretskolan inte kommit tillrätta med de omfattande problem som myndigheten tidigare krävt bättring för. Det handlar bland annat om en stökig arbetsmiljö och kränkningar mellan elever. 

Anna Liljeblad, lärare på Storvretskolan, tror att Skolinspektionens beslut att ta över verksamheten kommer att ha positiva effekter för skolan.

– Jag tror att vi kan lyfta skolans resultat, och att det kan bli mer arbetsro och mindre hot och våld, säger Anna Liljeblad.

– Det hjälper ju inte skolan att vi har fått vite på en halv miljon, då måste vi dra ner på något. Det är bättre att myndigheten kommer in med resurser och hjälper oss att komma tillrätta med saker och ting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.