Ett område i Hornstull är avspärrat efter krocken. Foto: SVT

Krock mellan personbil och taxi i Stockholm efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har skadats varav en allvarligt efter en krock mellan en personbil och en taxi i centrala Stockholm. Olyckan skedde på onsdagskvällen efter en polisjakt. Händelsen utreds nu även internt inom Polisen.

Strax efter klockan 19.30 på onsdagen ville polisen stoppa och kontrollera en personbil som färdades på Essingeleden i Stockholm.

– Föraren stannade inte utan fortsatte över Kungsholmen. Vid Västerbron tog vi beslutet att avbryta förföljandet. Bilen fortsatte och krockade med en taxi vid Hornstull, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl på onsdagskvällen.

Fyra personer, två i taxibilen och två i personbilen, skadades och fördes till sjukhus.

– Passageraren i taxibilen är allvarligt skadad, säger Daniel Wikdahl.

En person är anhållen

Föraren till personbilen – som saknar körkort – är anhållen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppskada samt grov olovlig körning.

Mannen som är i 50-årsåldern är tidigare dömd för nästan 100 trafikbrott och närmare 20 fordonsrelaterade brott, enligt TV4.

Olyckan föregicks av en polisjakt och händelsen är anmäld till Avdelningen för särskilda utredningar.

– Detta görs rutinmässigt när någon person skadas i samband med ett polisingripande, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.