Kropp funnen i Drevviken

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 18-tiden under måndagen fick polisen larm om en person som hade hittats i Drevviken, en insjö i södra Stockholms län belägen på centrala Södertörn. Polisen misstänker inget brott bakom personens död.

Enligt Södertörns brandförsvar var det en kanotist som hittade kroppen i sjön och larmade 112 vid 17.35. Både polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Vi har varit på plats och assisterat sjukvården med att ta in en person från land. Sen har vi lämnat platsen så att ambulans och polis kunde ta över, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Ingenting tyder på att ett brott har begåtts.

– Man har gjort en vanlig dödsfallsanmälan. I nuläget misstänker man inget brott bakom personens död, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl hos polisen i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.