Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är redan en kulturplats, men det vi gör är att skapa förutsättningarna för att kultur ska kunna verka här, säger projektledare Malin Bergmark. Foto: Ann Sehlin/SVT

Kultursatsning i Snösätra industriområde – fler kulturverksamheter

Uppdaterad
Publicerad

Ett kulturellt knytkalas – så presenteras nysatsningen i industriområdet Snösätra, som ligger i Rågsved. Stockholm stad vill att området ska locka till sig fler olika kulturaktörer för att bredda kulturutbudet, trots att väggmålningar och gatukonst fortsatt ska stå i centrum.

– Vi vill få till ett bredare kulturutbud med fokus på tillgänglighet och inkludering, säger Jonas Naddebo(C), kultur-och stadsmiljöborgarråd i Stockholm stad.

Ska satsas på infrastruktur

Sex olika förvaltningar har arbetat tillsammans för att få till en modernare infrastruktur i industriområdet. Det blir bättre belysning, väggar har besiktigats och vägar asfalterats. Även el och vatten har installerats. På sikt vill staden att området ska bli en permanent kulturplats.

Invigningen för allmänheten sker i slutet av maj med en pop-up kulturfestival.

Följ med till Snösätra industriområde i klippet.

Festivalen

SpringBeast pågår mellan 26 och 29 maj. På festivalen kan besökare prova och dela erfarenheter med graffiti- och muralkonstnärer. Både svenska och utländska gatukonstnärer är inbjudna kommer att måla under festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.