Kvinnan som föll från fjärde våningen i Tumba har avlidit. Polisen rubricerar nu händelsen som mord alternativt dråp. Foto: Blåljusbilder

Kvinna död efter fall från fönster i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som skadades allvarligt efter att ha fallit från ett fönster på fjärde våningen i ett flerbostadshus i Tumba har dött, bekräftar polisen. Kvinnan fick omedelbar vård och fördes till sjukhus med helikopter men hennes liv gick inte att rädda.

Orsaken bakom kvinnans fall är ännu oklar, men polisen har inlett en förundersökning om mord/dråp för att utreda om något brott ligger bakom dödsfallet. En person som befann sig tillsammans med kvinnan i lägenheten vid tillfället greps och förhördes av polisen.

– Vi kan bekräfta att kvinnan är avliden, och anhöriga är underrättade, säger Per Fahlström presstalesperson på polisen i Stockholm.

Under fredagsmorgonen släpptes den gripna mannen, men är fortfarande brottsmisstänkt.

Platsen avspärrad

Polisens tekniska undersökning på platsen inleddes under torsdagseftermiddagen och området runt flerbostadshuset har spärrats av för att säkra eventuella bevis och undersöka händelseförloppet vidare.

– Den tekniska undersökningen pågår fortfarande, men vi vill kan inte avslöja om kvinnan hade en relation med den misstänkte. Enbart att den misstänkte greps i lägenheten, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.