Polisen misstänker att en man försökt mörda en kvinna i Flemingsberg. Foto: Blåljusbilder

Kvinna död i Huddinge – man gripen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna anträffades under lördagen med livshotande skador i en lägenhet i Flemingsberg. Kvinnan avled senare av sina skador och en man misstänks nu för mord.

Det var vid 10-tiden på lördagen som polisen larmades till en lägenhet i Flemingsberg i Huddinge kommun. Väl på platsen anträffades en kvinna med livshotande skador och en man kunde gripas i lägenheten.

Polisen meddelade vid 12:30-tiden på lördagseftermiddagen att kvinnan avlidit till följd av sina skador och den gripne mannen nu misstänks för mord.

– Hon konstaterades avliden på plats i lägenheten och vi har underrättat anhöriga om dödsfallet, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen söker vittnen

Den gripne mannen ska ha haft någon form av relation till den avlidne kvinnan.

– Det var personer i lägenheten som slog larm, men också personer utanför lägenheten som observerade vad som hände, säger Ola Österling.

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och kommer under dagen att hålla förhör med personer som gjort iakttagelser på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.