Kvinna död – fick i sig amfetaminbas genom flasköl

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna dog under måndagskvällen efter att ha fått i sig amfetaminbas under en fest den gångna helgen. Kvinnan ska ha druckit ur en ölflaska på festen, och därigenom fått i sig ämnet. Nu utreds saken av åklagare eftersom det finns misstankar om att en anställd inom polisen stulit flaskan inifrån beslaget hos polisen, rapporterar Expressen.

Det var under en fest i Haninge, natten mot lördag, som kvinnan fick föras till Södersjukhuset efter att ha druckit ur en ölflaska. Kvinnan var svårt förgiftad och medvetslös när hon kom in till sjukhuset och sattes där i respirator.

Flera medier har tidigare rapporterat om händelsen. Enligt Expressen har en analys visat att innehållet i flaskan var amfetaminbas, vilket är ett förstadium till amfetamin.

På måndagskvällen kom beskedet att kvinnans liv inte gått att rädda.

Särskilda åklagarkammaren bekräftar för tidningen att man inlett en förundersökning om brott. Detta eftersom man misstänker att ölflaskan, som spårats till polisstationen i Haninge, kan ha stulits från beslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.