Polisens tekniker jobbar på platsen i närheten av Mariatorget på Södermalm. Foto: Blåljusbilder

Kvinna knivskuren på Södermalm – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har blivit överfallen och skadad med någon typ av stickvapen på Södermalm i centrala Stockholm. Hon har förts till sjukhus men ska inte ha livshotande skador.

Enligt polisen skedde överfallet strax efter klockan 12 på fredagen utomhus i närheten av Mariatorget. En man ska ha försökt hota till sig kvinnans tillhörigheter och sedan skadat henne, uppger polisen. Mannen försvann sedan till fots från platsen.

– Det finns en del vittnen som vi pratar med som vi tror kan berätta något, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Inga livshotande skador

Kvinnan är förd till sjukhus men hennes skador ska inte vara livshotande. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

– Hon är allvarligt skadad, skulle jag säga, hur allvarligt vet jag inte, men i varje fall inte lindrigt skadad. Hon har stickskador, säger Carina Skagerlind.

Polisen har hållit flera förhör med vittnen och sökt spår genom att bland annat se om mannen fastnat på någon övervakningskamera. Man har också haft hundar på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.