Kvinna mördades i Susannas uthyrda lägenhet – JK ersätter henne inte för kostnaderna. Foto: Ellen Pan/SVT

Kvinna mördades i Susannas lägenhet – JK avslår ersättning

Uppdaterad
Publicerad

I april 2021 så mördades en kvinna med ett stort antal knivhugg av sin sambo i en lägenhet i Nacka. Susanne Björklund, som hade hyrt ut lägenheten till paret fick inte tillgång till lägenheten efter mordet och gick därmed miste om hyresintäkter och att få ersättning på 150 000 kronor för skador som uppstått i lägenheten. Nu avslår Justitiekanslern, JK, kraven på ersättning.

Justitiekanslern, JK, motiverar den uteblivna ersättningen med att:

”I detta fall har avspärrningen inneburit en inskränkning av sökandens rätt att nyttja bostadsrättslägenheten, men inskränkningen har haft stöd i lag och på tidigare anförda skäl varit proportionerlig med hänsyn till det allvarliga brott som förundersökningen gällt och vikten av att bibehålla möjligheten till brottsplatsundersökning i lägenheten. På ovan anförda skäl ska sökandens anspråk avslås”

I videon nedan berättar Susanne om turerna efter mordet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinna mördades i Susannas uthyrda lägenhet – JK ersätter inte för kostnaderna Foto: Ellen Pan/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.