Polisen grep en man misstänkt för bland annat ett våldtäktsförsök i närheten av Sandsborgs tunnelbanestation söder om Stockholm. Arkivbild. Foto: Wikipedia Commons

Kvinna överfallen vid tunnelbana

Uppdaterad
Publicerad

En 48-årig kvinna överfölls på lördagskvällen på väg hem från tunnelbanestationen Sandsborg. En man ska ha kommit bakom henne och tagit strypgrepp.

Kvinnan slet sig loss och lyckades fly till sin bostad, uppger polisen.

Signalementet på mannen stämde överens med en man som bor i en lägenhet i Hammarbyhöjden dit polisen hade ryckt ut i ett annat ärende under kvällen, och polisen fann honom där senare under natten. När polisen kom dit blev han våldsam och en kvinna som befann sig där försökte också ingripa.

Både mannen och kvinnan greps. Mannen är bland annat skäligen misstänks för överfallet på 48-åringen, vilket rubriceras som försök till våldtäkt. I lägenheten hittades också en k-pist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.