Kvinna sa till stenkastande ungdomar – misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev slagen när hon sade till personer som kastade sten i Upplands Väsby utanför Stockholm, skriver Expressen.

– Hon har blivit slagen på något sätt, vilket lett bland annat till blodvite från näsan, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Kvinnan ska ha sett att ungdomarna kastade sten på något och sagt till dem att sluta. Då ska killarna ha gett sig på kvinnan istället. En ambulans skickades till platsen men det är oklart hur pass allvarligt skadad kvinnan blev, men hon ska enligt polisen ha börjat blöda näsblod.

Hundpatruller sattes in i sökandet efter de tre gärningsmännen, alla i övre tonåren. Två av ungdomarna hämtades in till förhör och en av dem, en 17-årig pojke, greps. Han har nu släppts, men är fortfarande misstänkt för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.