Två fall av sexuella överfall i Järfälla under en timme

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder just nu två fall av sexuella överfall i Järfälla kommun under onsdagskvällen. Ett våldtäktsförsök på en gångväg i Viksjö och ett sexuellt ofredande i Jakobsberg. Enligt polisen undersöker man nu kopplingar mellan fallen.

Det var vid 20.30-tiden på onsdagskvällen som polisen larmades om ett våldtäktsförsök i Järfälla kommun. En kvinna ska ha överfallits av en okänd man på en gångväg i Viksjö när hon var på väg hem från en matbutik.

Enligt polisen avbröts gärningsmannen av en förbipasserande och kvinnan kunde springa från platsen och larma polisen från sin egen bostad.

– Hon var på väg hem när hon blev påhoppad och enligt vår bedömning är det av en helt okänd gärningsman, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

Fler fall kan länkas till samma man

Drygt en timme senare fick polisen återigen ett larm från en annan kvinna. Denna gång hade en kvinna i centrala Jakobsberg utsatts för ett sexuellt ofredande från en okänd man.

– Det har kommit fram en man och tafsat på henne som sedan sprungit från platsen, säger Carina Skagerlind.

Polisen ökar närvaron

Polisen misstänker nu att fallet kan ha samband och arbetar utifrån hypotesen att det kan handla om samma gärningsman. Därför ökar man nu också polisnärvaron i området och uppmanar till vaksamhet.

– Det finns gemensamma nämnare och vi intervjuar nu vittnen och söker av området. Viktigt nu är också att fler kvinnor träder fram om man utsatts för liknande överfall eller misstänkt beteende men ännu inte anmält, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.