Polishunden bet tjuven när han skulle gripas. (arkivbild) Foto: Arkivbild

En våldtäkt och fyra våldtäktsförsök på en natt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna utsattes för en våldtäkt i Upplands Väsby. Och även fyra våldtäktsförsök inträffade i Stockholmsområdet.

– Vi har ingen gärningsperson gripen och i nuläget samlar vi ihop information, säger Carina Skagelind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var vid 05-tiden som en kvinna våldtogs utomhus av en okänd gärningsman. 

– Det är ovanligt många händelser som skett utomhus och utredningsarbete fortsätter, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera överfall mot kvinnor

Det första våldtäktsförsöket skedde utomhus på Kungsholmen, vid 22.30-tiden på lördagskvällen den, kvinnan lyckades ta sig från platsen. Två timmar senare skedde nästa våldtäktsförsök, den gången i Täby, där kvinnan överfölls av två gärningsmän.

Ser inget samband

Nästa våldtäktsförsök inträffade i Brandhagen vid 03-tiden, kvinnan utsattes av en gärningsman. En timma senare hände det igen, då i Rönninge. Bara en timma efter händelsen i Rönninge överfölls och våldtogs en kvinna i Upplands Väsby.

– Vi ser inget samband mellan händelserna, det enda vi ser är att samtliga inträffade utomhus, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.