Så här såg E18 norrut avstängd vid Viggbyholm vid 12-tiden på söndagen. Trafiken leds om genom villaområdena. Foto: Göran Lidén, SVT

Kylan försenar vägbygge – långa köer på E18

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har Trafikverket hållit på att gjuta en bro över E18 vid Roslags Näsby i Täby, men kylan har gjort att betongen inte torkat som planerat.

Största delen av jobbet gjordes under lördagsnatten, under tiden leddes trafiken om. Planerna var att trafiken skulle släppas på igen klockan 10 på söndagsmorgonen men det gick inte.

– Eftersom det är så kallt så har det tagit längre tid för betongen att torka, säger Brita Lundkvist, pressinformatör på Trafikverket.

E18 har därför varit avstängd förbi Roslags Näsby i båda riktningar hela söndagen och trafiken har fått ledas om, vilket lett till långa köer. Enligt en bilist SVT Nyheter pratat med så är köerna lika långa som i rusningstrafik och Trafikverket uppmanar att man tar en annan väg om möjligt.

Men Brita Lundkvist säger att trafiken kommer att släppas på igen klockan 22 på söndagskvällen.

– Det ska torka till i kväll, det tar ungefär 12 timmar längre tid än planerat.

Under natten kommer det dock vara begränsad framkomlighet i norrgående riktning fram till 05.00 på måndagsmorgonen, då trafiken ska rulla som vanligt igen.

Trafiken leds om

E18 är avstängd förbi Roslags Näsby i båda riktningar.

Norrgående trafik leds om vid trafikplats Lahäll till Ytterbyvägen vidare till trafikplats Roslags Näsby. Södergående trafik leds om via trafikplats Roslags Näsby via Ytterbyvägen vidare till trafikplats Lahäll.

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.