L: Vi påtalade detta för flera år sen

Uppdaterad
Publicerad

För Ann-Katrin Åslund (L), tidigare ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, kommer inte kritiken mot Awad Hersi (MP) som en överraskning.

– Awad Hersi var ledamot för Miljöpartiet 2008. Redan då kontaktade jag gruppledaren och sa att de måste ta tag i den här frågan. Så de har haft kännedom om detta sen dess, säger Ann-Katrin Åslund (L), ledamot i kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Ann-Katrin Åslund var under åtta år ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Hon menar att gruppledningen har känt till kritiken mot Awad Hersi under flera år. På sin Facebooksida skriver hon: ”han försökte med liknande saker i individärenden under min ordförandetid”.

Avgångskravet på Awad Hersi (MP)

– Jag vet inte om de hade något samtal, men det som har framkommit nu gör att man kan ifrågasätta hur de sköter utbildning och kontakten med de personer som sitter i stadsdelsnämnderna. Det är ett viktigt uppdrag. Partierna har ett ansvar för vilken kunskap och utbildning de får för sina uppdrag, säger Ann-Katrin Åslund (L).

Miljöpartiets gruppledare i Stockholms stad, Sara Pettigrew, vill inte ge en kommentar i nuläget, men skriver i ett sms att kritiken mot Awad Hersi har varit känd sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avgångskravet på Awad Hersi (MP)

Mer i ämnet