Nu får de två misstänkta brottslingarna sova vidare på polisstationen. Biltvätten och polisen på bilderna har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Anders Wiklund/TT och Johan Nilsson/TT

Duon låg och sov inne i biltvätten – greps med bilen full av stöldgods: ”Aldrig hört talas om förut”

Uppdaterad
Publicerad

De två personerna vägrade att lämna biltvätten i Södertälje – och slocknade. När polis anlände till platsen upptäcktes stöldgods från flera inbrott som skett i området under veckan som gått.
– Parkeringsgarage har man ju varit med om men biltvätt har jag aldrig hört talas om förut, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Morgonstund har guld i mund... eller?

Larmet kom till polisen vid 09:45. Då hade de två individerna, som sagt till personalen att de bara skulle tvätta bilen, redan befunnit sig i biltvätten en längre stund.

– De satte sig inne i biltvätten men åkte aldrig ut därifrån. När personalen gick ut för att kolla vad som hänt satt de och sov, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i Region Stockholm.

De två sjusovarna blev ombedda att lämna biltvätten vilket de vägrade.

– De blev arga och sa att det skulle de inte alls göra. Till slut fick personalen skicka bud efter polisen.

Låg fortfarande och sov

När polisen anlände satt personerna fortfarande och sov inne i biltvätten.

– I samband med den kontrollen hittade man gods som man kunde härleda till åtminstone två olika tillgreppsbrott nere i Södertäljetrakten under veckan. Därför greps personerna på plats och kördes in till polisstationen.

Vilken typ av gods hittades i bilen?

– Det går jag inte in på nu för det håller på och utredas, men det är från olika typer av stöldbrott. Det är inbrottsliknande stölder men inte från villor.

”Biltvätt har jag aldrig hört talas om förut”

Vad är brottsrubriceringen?

– Minst häleri, sedan får vi se om det är de som har gjort inbrotten.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, inte just biltvätt. Parkeringsgarage har man ju varit med om men biltvätt har jag aldrig hört talas om förut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer