Det brann kraftigt i lägenheten, uppger räddningstjänsten. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Två till sjukhus efter lägenhetsbrand i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Bagarmossen i södra Stockholm på tisdagskvällen. Två personer räddades av rökdykare och fördes till sjukhus.

Larmet om branden kom vid 17.42 på tisdagseftermiddagen.

– Vi fick samtal av någon som såg lågor på tredje våningen och åkte dit med ett antal brandstationer. Det visade sig vara en fullt utvecklad lägenhetsbrand, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Rökdykare hämtade två personer ur den branddrabbade lägenheten. Personerna fördes till sjukhus med rökskador.

– Vi vet ingenting mer än att de har rökskador, säger Ulf Tholén.

Avråder från spontanevakuering

När räddningstjänst och polis kom till platsen hade flera av de boende i huset spontanevakuerat sig själva, vilket räddningstjänsten avråder från.

– I det här fallet var det ganska mycket rök i trapphuset. Har man inte brand i sin egen lägenhet bör man stanna kvar tills brandförsvaret kommer. Det tar lång tid innan en brand sprids från en lägenhet till en annan. Får du in mycket rök, ring 112 så får du hjälp, säger Ulf Tholén.

Klockan 18.07 var branden släckt, men räddningstjänsten blev kvar för att kontrollera för glödbränder och undersöka om andra lägenheter i fastigheten var rökfria.

Det är inte känt vad som orsakade branden.

– Det brann alldeles för mycket för att se var den startade, så det är något som polisen får kika på, säger Ulf Tholén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.